Kennis die we graag met je delen

Kennisbank

Grondkabel strippen: zo doe je het!

Om een grondkabel aan te kunnen sluiten, moet je de uiteindes strippen. Het correct verwijderen van de isolatielagen zonder de binnenliggende aders te beschadigen, kan soms lastig zijn. In deze blog leggen we gedetailleerd uit hoe een grondkabel strippen veilig en efficiënt kan worden uitgevoerd.

Aardlitze aansluiten: veilig en efficiënt!

Een aardlitze aansluiten is een cruciale stap bij het installeren van grondkabels. Een aardlitze is essentieel voor de veiligheid en betrouwbaarheid van een ondergrondse elektrische installatie. In dit artikel leggen we gedetailleerd uit wat een aardlitze is, waarom deze belangrijk is en hoe je deze veilig en efficiënt kunt aansluiten.

Grondkabel aansluiten: zelf doen met deze stappen!

Hoe moet je een grondkabel aanleggen? Een grondkabel is essentieel voor het veilig en betrouwbaar gebruiken van elektriciteit buitenshuis, bijvoorbeeld in de tuin of in de schuur. Maar hoe zorg je ervoor dat je op de juiste manier een grondkabel aansluit? In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je een grondkabel correct aansluit.

YMvK kabel aansluiten: stap voor stap uitgelegd!

Het correct aansluiten van een YMvK kabel is essentieel voor een veilige en efficiënte elektrische installatie. Daarom leggen we je in deze blog stap voor stap uit hoe je op een veilige manier een YMvK kabel aansluit, inclusief tips voor het aansluiten met of zonder mantelbuis, het aansluiten op een groepenkast en een YMvK kabel bevestigen.

Wat is het verschil tussen YMvK en YMvKas?

Wil je weten wat het verschil is tussen YMvKas en YMvK kabels? Deze kabels lijken in eerste opzicht veel op elkaar, maar ze hebben een aantal belangrijke verschillen. In deze blog zetten we het verschil tussen YMvKas en YMvK kabels op een rijtje, zodat jij met zekerheid de juiste keuze kunt maken voor jouw project.

Verschil XMvK en YMvK kabel

XMvK of YMvK kabel kiezen? De verschillen op een rijtje!

Wat is het verschil tussen XMvK of YMvK kabels? Tijdens het aansluiten van elektrische installaties kom je XMvK of YMvK kabels regelmatig tegen. Deze kabels hebben op het eerste gezicht veel overeenkomsten, maar ze hebben elk hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Wat is nou eigenlijk het verschil, en welke is het meest geschikt voor jouw installatie? In deze blog bespreken we het belangrijkste verschil tussen XMvK en YMvK kabels, om je te helpen de juiste keuze te maken voor jouw project.