Groot assortiment
Veilig bestellen en betalen
Snelle levering
Hoge klanttevredenheid

Kennis die we graag met je delen

Wat is het verschil tussen YMvK en YMvKas?

Wil je weten wat het verschil is tussen YMvKas en YMvK kabels? Deze kabels lijken in eerste opzicht veel op elkaar, maar ze hebben een aantal belangrijke verschillen. In deze blog zetten we het verschil tussen YMvKas en YMvK kabels op een rijtje, zodat jij met zekerheid de juiste keuze kunt maken voor jouw project.

In dit artikel vertellen we je meer over:

  • Wat is het verschil tussen YMvKas en YMvK?
  • Verschil YMvK en YMvKas: functies en toepassingen
  • Hoe kies je tussen YMvK en YMvKas?
  • Samengevat: verschil YMvKas en YMvK kabel

Verschil YMvKas en YMvK: functies en toepassingen

Het belangrijkste verschil tussen YMvK en YMvKas kabels is als volgt: YMvKas kabels zijn grondkabels en YMvK kabels niet. YMvKas kabels zijn ontworpen voor buitengebruik en gebruik onder de grond. Hiervoor hebben YMvKas kabels een aardscherm, die de kabel beschermt tegen invloeden van buitenaf. YMvK kabels worden gebruikt voor vaste installaties binnen gebouwen. Deze kabels zijn dus niet geschikt voor blootstelling aan elementen van buitenaf.

YMvKas vs YMvK: het aardscherm

Het aardscherm van een YMvKas kabel is het grootste verschil tussen YMvK of YMvKas. Dit aardscherm wordt gemaakt van verzinkt staal of een ander geleidend materiaal. Hierdoor worden de binnenaders beschermd tegen mechanische schade. Zeker wanneer een YMvKas kabel in een tuin of onder de grond wordt gelegd, loop je kans op schade door graafwerkzaamheden. Het aardscherm biedt hiervoor extra bescherming.
Daarnaast zorgt het aardscherm ervoor dat eventuele lekstromen naar de aarde worden geleid als de kabels bloot komen te liggen door beschadiging. Bij problemen worden de aardlekschakelaars geactiveerd, wat zorgt voor nog extra bescherming.

Hoe kies je: YMvK vs YMvKas

De keuze tussen YMVK en YMVKAS kabels hangt af van de specifieke eisen van jouw project.
Zoek je een kabel die bestand is tegen elementen van buitenaf en direct in de grond kan worden gelegd zonder extra bescherming? Dan is YMvKas de beste optie.
Zoek je een kabel voor binnenshuis, die een vaste aanleg krijgt en waar geen mechanische beschadigingen te verwachten zijn? Dan is YMvK de meest efficiënte en kosteneffectieve oplossing.

Samengevat: YMvK en YMvKas

Verschil YMvk YMvKas

YMvK

YMvKas

Gemaakt voor binnen

Gemaakt voor buiten

Bevat een aardscherm

Beschermt tegen mechanische beschadigingen

Beschermt tegen invloeden van buitenaf

YMvKas kabels bieden door hun aardscherm een hogere mate van veiligheid en duurzaamheid voor buitentoepassingen, waardoor ze de ideale keuze zijn voor projecten met blootstelling aan elementen van buitenaf, of waar mechanische beschadigingen kunnen voorkomen. Voor binnentoepassingen blijft YMvK een betrouwbare en kosteneffectieve optie.

Blijf je toch nog achter met vragen? Onze klantenservice helpt je graag verder.

Winkelwagen
We gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door verder te gaan, ga je akkoord met het gebruik van cookies.